Grand Café Rutgers

In ‘Ondernemers uitgelicht’ lichten wij verhalen uit van één van de ondernemers op onze recreatiegebieden. Deze maand: Eric Rutgers van Grand Café Rutgers.

“De mooiste herinneringen zijn zeker de mooie bruiloften die bij ons gehouden worden en natuurlijk al onze gezellige vaste gasten die we in de jaren hebben opgebouwd” – Eric Rutgers.

De ligging
Aan de Zuidoever recreatiegebied Rhederlaag ligt Grand Café Rutgers. Eric Rutgers is de eigenaar en runt het restaurant het hele jaar door samen met zijn team.

Het restaurant
Bij Grand Café Rutgers kun je lunchen, dineren, een feest houden en trouwen. Ook bieden ze leuke activiteiten aan zoals een bootverhuur, scooterverhuur, limoverhuur en sinds kort zijn zij het supstation van Rhederlaag. Het organiseren van bedrijfsfeesten en familiedagen met alles erop en eraan, is geen probleem voor Grand Café Rutgers.

Familie
Samen met zijn vrouw Bianca runt hij nu het restaurant. Bianca is vooral helpende hand en zorgt dat alles goed verloop achter de schermen. Voor openingstijd zorgt Bianca dat het restaurant spik en span eruit ziet en thuis helpt ze mee met het bedenken van nieuwe ideeën voor het restaurant. Dochter Romee helpt mee op de voorgrond en staat in de bediening.

 

 

 

 

 

Ontstaan
De ouders van Eric kregen 24 jaar geleden een aanbod om een horecagelegenheid te bouwen aan de oevers van Rhederlaag. Dit was voor een project om de verkoop van de huizen op Riverparc te stimuleren. De Rutgers hebben het restaurant gebouwd en Eric is het pand meteen gaan huren van zijn ouders. Eric heeft cursussen gedaan voor horeca en ondernemen om bij te leren en te kunnen starten als horecaondernemer. Al snel was Grand Café Rutgers opgezet en langzamerhand werd het een succes. In 2014 heeft Eric het pand overkocht van zijn ouders en is nu trotse eigenaar van het restaurant.

Geschiedenis
Eric komt oorspronkelijk uit Arnhem maar woont nu in Lathum, lekker dicht bij het restaurant. Het ondernemerschap heeft Eric niet van een vreemde, het zit namelijk in de familie. De ouders van Eric, Rob en Marina Rutgers, hadden vroeger hun eigen slagerij in Arnhem. De slagerij hadden ze overgenomen van Eric’s opa. De familie was een bekende slagersfamilie in en rondom Arnhem. Om niet stil te hoeven zitten, breidden Rob en Marina de slagerij uit met een Petit Restaurant waar ze bekend stonden om hun broodjes beenham. Veel bedrijven gingen in die tijd bij ‘Rutgers’ lekker lunchen omdat geen enkel bedrijf een kantine had. De horeca en de broodjes bevielen goed dus Rob en Marina openden een croissanterie in de Ketelstraat en stonden daarmee op evenementen in de Rijnhal.