Van project naar project

Bij Leisurelands zijn we continue druk bezig met verschillende projecten om onze recreatiegebieden aantrekkelijker te maken. Zo werken we aan lange termijn projecten met nieuwe ondernemers en gemeentes om gezamelijk nieuwe gebiesvisies en ondenemingen te realiseren op de gebieden. Daarnaast zijn er ook veel verschillende kleinere projecten om onze gebieden aantrekkelijker te maken voor verschillende bezoekersgroepen. Denk aan het plaatsen van speeltoestellen, sporttoestellen en hardlooproutes. 

Speeltoestellen Stroombroek en Hilgelo

In de zomer van 2021 plaatsten we twee nieuwe speeltoestellen op Stroombroek en Hilgelo. De komende jaren zullen er meer speeltoestellen op de gebieden worden geplaatst.

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Sportieve projecten

We willen dat onze gebieden veel meer wordt gebruikt voor sport. De eerste hardlooproute op recreatiegebied Bussloo een mooie stap die hier aan bijdraagt. Recreatie en gezondheid zijn wat ons betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een groene recreatieve omgeving nodigt vaak vanzelf uit tot beweging. We hopen dat veel volwassenen en zeker ook kinderen bij ons komen sporten en dat we daarmee een steentje bij kunnen dragen aan gezond leven. Eerder werden er ook al fitpoints gerealiseerd op recreatiegebieden als Rhederlaag en Bussloo. 

Meer over Hardlooproute Bussloo

Onderhoudsprojecten

De afgelopen jaren zijn er verschillende projecten uitgevoerd om onze recreatiegebieden op duurzame wijze te kunnen onderhouden. Zo werd op verschillende recreatiegebieden een nieuw betonpad aangelegd, wat wel jaren meegaat. Op Wylerbergmeer werd de hele bodem van het zwemwater uitgebaggerd om de waterkwaliteit te verbeteren. 

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Biodiversiteit

Biodiversiteit is natuurlijk een belangrijk onderwerp dat meespeelt bij de ontwikkeling van onze recreatiegebieden. Om een beleefbare biodiversiteit te behouden en stimuleren werken we aan verschillende projecten.

Meer lezen

Duurzame energieopwekking

Op verschillende recreatiegebieden wordt gestreefd naar duurzame energieopwekking. Op de parkeerplaats van recreatiegebied Heerderstrand komen carports die bedekt zijn met 5.000 zonnepanelen. Energieopwekking op de gebieden van Leisurelands moet op een goede manier samengaan met recreatieve beleving. Sterker nog, de komst van de carports zorgt ervoor dat de faciliteiten voor de bezoekers verbeteren. Door de carports wordt het mogelijk om auto’s te parkeren in de schaduw, maar ook om te op te laden met groene stroom. 

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.