In ‘Ondernemers uitgelicht’ lichten wij verhalen uit van één van de ondernemers of festivalorganisators op onze recreatiegebieden. Deze maand: Joyce Vissers van Joy to SUP.

“De combinatie van water, natuur en het uitgestrekte strand maakt Recreatiegebied Hilgelo voor mij de juiste plek om heerlijk te kunnen ontspannen.” - Joyce Vissers

Meteen verkocht

Joyce Vissers uit Winterswijk heeft de Achterhoek kennis laten maken met de populaire watersport; suppen. Zo’n 8 jaar geleden kwam Joyce in aanraking met deze watersport. In de zomer van 2014 stond Joyce op een camping in Kroatië toen ze haar achterbuurman op pad zag gaan met een SUPboard. Toen hij haar aanbood het ook een keer te proberen had Joyce haar eerste ervaring op een SUPboard. Drijvend op het water en kijkend naar de zonsondergang was ze meteen verkocht. Eenmaal thuis kocht ze zelf een board en supte ze vaak op recreatiegebied Hilgelo.

Vanaf kleins af aan was Joyce altijd al creatief bezig en bezig met kleuren en reclame. Ze volgde een grafische opleiding waarna ze aan de slag ging als grafische vormgever. In 2018 voelde ze dat ze toe was aan een nieuwe uitdaging. Ze besloot te stoppen met haar baan om verder te kijken. In de tijd dat ze thuis zat, supte ze veel en kwam ze een opleiding voor SUP-instructeur tegen. Alsof het zo had moeten zijn! “De gezellige sfeer die er hing, de connectie met mensen die ook passie hebben voor suppen maakte mij helemaal enthousiast”. Ze ronde de opleiding met succes af en besloot haar passie, ervaring en kennis te gebruiken en in 2019 haar eigen SUPbedrijf op te richten: Joy to SUP.

Suppen in de Achterhoek

In de Achterhoek duurt het allemaal wat langer voordat mensen nieuwe trends oppikken. Zo ook het suppen. Joyce kreeg veel bekijks en vragen als ze met haar SUPboard het water op ging. Dit bleek een grote kans maar uiteraard ook een uitdaging. Daarom begon Joyce klein met een aanhanger en 5 SUPboards. Het suppen werd opgepikt, kwam onder de aandacht en werd steeds populairder. “Aan het einde van het seizoen had ik zoveel aanvragen dat ik meer SUPboards moest bijkopen”, vertelt Joyce. Daarnaast is ze naast de gewone SUPles ook SUPyoga en SUPtours gaan geven om zo nog meer mensen aan te spreken.
 

Leisurelands

Joyce koos er vanaf het begin voor om haar SUPactiviteiten plaats te laten vinden op recreatiegebied Hilgelo, een van de 19 recreatiegebieden van Leisurelands. “De combinatie van water, natuur en het uitgestrekte strand maakt het voor mij de juiste plek om heerlijk te kunnen ontspannen. Daarnaast verloopt de samenwerking met Leisurelands erg fijn,” zegt Joyce. Leisurelands motiveert en inspireert ondernemers op haar recreatiegebieden om zich te ontwikkelen. Zij steunen Joyce dan ook geheel in het door ontwikkelen van haar SUPbedrijf en het uitbreiden op enkele andere recreatiegebieden.

De ontwikkeling van de verhuurboxen

In de corona jaren groeide Joy to SUP nog sneller, tot momenteel bijna 50 SUPboards. “Iedereen wilde graag naar buiten en kon zich goed ontspannen door te suppen”, aldus Joyce. Doordat het bedrijf zo hard groeide, kreeg ze ook steeds meer aanvragen van klanten op andere recreatiegebieden. Hier wilde Joyce graag gehoor aan geven; samen met haar man ontwikkelde ze speciale duurzame SUPverhuurboxen. Door het plaatsen van deze verhuurboxen kunnen klanten zelf een of meerdere SUPboards huren op een recreatiegebied. Zo hoeft er niemand op locatie aanwezig te zijn en kunnen klanten wanneer ze maar willen een SUPboard huren. Mensen kunnen terplekke of vooraf via de website www.supyourself.nl een SUPboard reserveren. Op de gereserveerde dag en tijdstip kan men dan vervolgens het SUPboard uit een van de boxen halen door middel van de unieke code en zelf lekker het water op gaan.

Naast dat de boxen heel handig zijn, zijn ze ook nog eens duurzaam. De zonnepanelen op de boxen slaan zonne-energie op in de accu waardoor het enkel duurzame energie verbruikt. Een geweldig uitgewerkt idee dus dat inmiddels te vinden is op recreatiegebied ’t Hilgelo in Winterswijk en bij de Oude IJssel bij Ulft. En de nieuwe versie SUPverhuurboxen op diverse locaties staan al op de planning!

In de toekomst

Ondanks dat je rekening moet houden met het weer is suppen voor Joyce niet enkel een zomeractiviteit. Ze probeert het hele jaar door haar doelgroep te bereiken. Suppen in de herfst is ook prachtig en ook dan zijn er nog veel mensen die het water op willen. Vanaf november richt ze zich op de SUP kinderfeestjes in zwembaden. In de winter geeft ze les aan mensen die binnen graag willen oefenen. Joy to SUP gaat als een speer maar Joyce houdt ambities.  “Wie weet gaan we in de toekomst ook mensen buiten de Achterhoek les geven en uiteraard gaan we de plaatsing van de onze SUP yourself SUPverhuurboxen verder uitbreiden. Het is zo leuk om te zien dat het werkt en dat ik, samen met de andere ondernemers, de recreatiegebieden kan verrijken”.