Van project naar project

Bij Leisurelands zijn we continue druk bezig met verschillende projecten om onze recreatiegebieden aantrekkelijker te maken. Zo werken we aan lange termijn projecten met nieuwe ondernemers en gemeentes om gezamenlijk nieuwe gebiedsvisies en ondernemingen te realiseren op de gebieden. Daarnaast zijn er ook veel verschillende kleinere projecten om onze gebieden aantrekkelijker te maken voor verschillende bezoekersgroepen. Denk aan het plaatsen van speeltoestellen, sporttoestellen en hardlooproutes. 

Urban Sportsparken

Calisthenics, 3x3 basketbal, Ninja Warrior, freerunning en obstacle courses: urban sports zijn razend populair bij jong en oud. Leisurelands brengt deze urban sports van de wijk, naar haar recreatiegebieden. Op de recreatiegebieden Berendonck, Zeumeren en Hilgelo kunnen bezoekers vanaf nu dagelijks terecht voor een sportieve uitdaging in de buitenlucht. Iedereen kan er gratis gebruik van maken. Nijha heeft op verzoek van Leisurelands de recreatiegebieden ingericht met het nieuwste op het gebied van urban sports. Er zijn calisthenics en ninja gym opstellingen van Kratos, hardloop- en beweegroutes en als extraatje een 3x3 basketbal court op Berendonck.  

Speeltoestellen Stroombroek en Hilgelo

In de zomer van 2021 plaatsten we twee nieuwe speeltoestellen op Stroombroek en Hilgelo. De komende jaren zullen er meer speeltoestellen op de gebieden worden geplaatst.

Sportieve projecten

We willen dat onze gebieden veel meer worden gebruikt voor sport. De eerste hardlooproute op recreatiegebied Bussloo is een mooie stap die hier aan bijdraagt. Recreatie en gezondheid zijn wat ons betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een groene recreatieve omgeving nodigt vaak vanzelf uit tot beweging. We hopen dat veel volwassenen en zeker ook kinderen bij ons komen sporten en dat we daarmee een steentje bij kunnen dragen aan een gezond leven. Eerder werden er ook al fitpoints gerealiseerd op recreatiegebieden als Rhederlaag en Bussloo. 

Alle hardlooproutes

Onderhoudsprojecten

De afgelopen jaren zijn er verschillende projecten uitgevoerd om onze recreatiegebieden op duurzame wijze te kunnen onderhouden. Zo werd op verschillende recreatiegebieden een nieuw betonpad aangelegd, wat wel jaren meegaat. Op Wylerbergmeer werd de hele bodem van het zwemwater uitgebaggerd om de waterkwaliteit te verbeteren. 

Biodiversiteit

Biodiversiteit is natuurlijk een belangrijk onderwerp dat meespeelt bij de ontwikkeling van onze recreatiegebieden. Om een beleefbare biodiversiteit te behouden en te stimuleren, werken we aan verschillende projecten.

Meer lezen