Berendonck Sport - Food - Fun en Zeumeren Watersport

In ‘Ondernemers uitgelicht’ lichten wij verhalen uit van één van de ondernemers op onze recreatiegebieden. Deze maand: Henri Ector van Berendonck Sport - Food - Fun en Zeumeren Watersport

"Het zit in mijn systeem om positief te blijven en door te gaan." - Henri Ector

Ontstaan

Henri Ector is trotse eigenaar van 2 waterskibanen op recreatiegebied Berendonck en Zeumeren. De gemotiveerde ondernemer woont op de Berendonck samen met zijn vrouw en 3 kinderen. Voordat hij de waterskibanen had, runde hij eerst 2 andere ondernemingen maar daar zat het niet altijd mee. Op een vroege leeftijd was hij al begonnen met ondernemen. Als fysiotherapeut begon hij met fitnessapperatuur en aangepaste fysiotherapie. Zijn interesses liggen dan ook bij fitness, sport en gezondheid. Via deze weg is hij terecht gekomen in de klimwereld en heeft hij zelf een Klimcentrum opgezet in Nijmegen. Het Klimcentrum was voor ervaren en onervaren klimmers die de klimhallen konden bezoeken. In het begin liep het nog niet storm en dat was dan ook een teleurstelling voor Henri. Echter had hij geduld en goede hoop. Na enige tijd kwamen meer mensen de klimhallen bezoeken.

Tegenslagen en succes

Beginnende en ervaren klimmers kwamen naar Nijmegen toe en op een dag gebeurde er iets tragisch. Er was een vreselijk ongeval gebeurt met een dodelijke afloop. Het ongeval kwam overal op het nieuws en iedereen reageerde geshockt. De klimmer was ervaren en de materialen waren goed maar hij had zichzelf niet goed ingebonden en zat niet aan het touw vast toen hij naar beneden wilde gaan. Henri, zijn team en alle klanten die aanwezig waren op die dag, kregen meteen slachtofferhulp vanuit de gemeente.

Na de heftige periode is Henri positief gebleven en is door gegaan met het Klimcentrum. Bij het Klimcentrum vroegen steeds meer klanten naar buitenactiviteiten. Iedereen wilde graag klimmen, vlot bouwen, kanoën en mountainbiken om het avontuur op te zoeken. Henri wilde hiervoor graag iets ontwikkelen en opende een Outdoorcentrum in Nijmegen. Hier kon je watersporten zoals kajakken, kanoën en waterfietsen. Na het Outdoorcentrum kwam er een plan voor een Waterskicentrum. Bij het opzetten van de Outdoorcentrum kwam Henri verschillende waterskibanen tegen en werd meteen enthousiast van. Hij ging de mogelijkheid voor waterskiën op recreatiegebied Berendonck verkennen. Henri maakte een plan van de waterskibaan, vroeg de benodigde vergunningen aan 3 jaar later begon de bouw aan de waterskibaan. Helaas kwam er een tegenslag; het Outdoorcentrum werd door vandalen in brand gestoken. Het pand moest meteen gesloopt worden. Maar Henri bleef positief. Na het slopen van het strandpaviljoen bracht hij snel het Waterskicentrum weer tot leven en dat was meteen een succes. Al snel bestond het team in de zomer uit 30 medewerkers en nam hij een bedrijfsleider aan, Arjan. Vandaag de dag heet het centrum Berendond Sport-Food-Fun. Voor in de toekomst heeft Henri plannen om het het centrum uit te breiden met overnachingsmogelijkheden. Hij wil groepsaccomodaties met sainitair en een zaal op Berendonck zetten voor schoolkampen en introductieweken.

Waterskibaan Zeumeren

Het succes was niet meer weg te slaan en Henri en Arjan openen een tweede Waterskicentrum op recreatiegebied Zeumeren in 2021; Zeumeren Watersport. Het eerste seizoen was een groot succes en Henri kijkt uit naar het seizoen van 2022. 

Positief blijven en doorgaan

Henri zegt dat je als ondernemer veel geduld moet hebben en naar de langere termijn moet kijken. In wat je doet, opbouwt en investeert. Ook moet je positief proberen te blijven in alle gevallen en doorgaan als het tegenzit. Het belangrijkste is plezier in je werk houden. Zonder plezier kun je al snel de motivatie verliezen.

 

Bezoek eens...